مطالعات ژئوتکنیک منطقه:

برای بررسی شرایط منطقه ویژه اقتصادی لامرد ارزیابی داده‌هاى ژئوتکنیکى منظور نظر بوده‌اند. برون‌داد این نوع مطالعات، برنامه‌ریزى، اکتشاف، طراحى، ساخت و بهره‌بردارى از سازه‌هاى مهندسى و پروژه‌هاى عمرانى و معدنى به کار رفته و ایمنى و کارایى موثر آن‌ها را تضمین مى‌کنند. این اطلاعات دامنه گسترده‌اى از داده‌ها را در زمینه‌هاى مکانیک خاک، مکانیک سنگ، منابع آب، لرزه‌نگاری، مهندسى عمران و زمین شناسى مهندسى و زیست محیطى، شامل مى‌شوند. داده هاى ژئوتکنیکى هر پروژه عمرانى یا معدنى در طى چند مرحله و با روش‌هاى مختلف اکتشاف سطحى و زیر سطحى، تولید مى‌شوند. این داده‌ها ممکن است به صورت خام بوده و یا داده‌هایى باشند که مورد تعبیر و تفسیر قرار می‌گیرد.

متعاقب این مطالعات، نقطه جغرافیایی کنونی برای استقرار صنایع انرژی‌بر جنوب ایران در شهرستان لامرد تعیین شده است.

مطالعات زلزله‌نگاری:

فارس به عنوان استان میزبان استقرار صنایع انرژی‌بر لامرد از کانون‌های زلزله خیز کشور محسوب می‌شود. به لحاظ وقوع زمین‌لرزه در دوره‌های مختلف تاریخی و با توجه به شرایط جغرافیایی، استان فارس از استان‌های زلزله‌خیز کشور است و هنوز خاطره زلزله‌های مهیبی نظیر زلزله‌ی قیر و کارزین، لارستان از یادها پاک نشده است.

برغم زلزله‌خیز بودن این استان اگر سازه‌های استاندارد با مصالح نوین و براساس دستورالعمل‌ها داشته باشیم در برابر زلزله های بزرگ هم مقاوم است.

بر پایه مستندات موجود مطالعات لرزه‌نگاری در این منطقه شامل روش شکست مرزی، بازتابی کم عمق و گمانه به گمانه بوده است که تاب‌آوری سازه‌های عظیم در این منطقه در برابر زلزله به تایید رسیده است.

مطالعات پهنه‌بندی سیلاب:

پهنه سیل و خسارت اقتصادی ناشی از وقوع سیلاب در هر منطقه اقتصادی و صنعتی دارای اهمیت است. با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، مطالعات پهنه‌بندی سیلاب توسط شرکت معتبر مشاور در سایت صنایع انرژی‌بر به پایان رسید. پیامد این مطالعات و براساس رهیافت‌های این مطالعات، تدابیر لازم برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی بویژه رودخانه فصلی در پهنه منطقه اندیشیده شده است.

مطالعات هواشناسی و زیست محیطی و شناسایی معادن پیرامونی:

شرایط جوی، جهت و سرعت باد و مواردی نظیر پایش کیفیت، پیش بینی انتشار از منابع آلاینده و تخمین فعالیت‌های اصلاحی پیشنهادی و کاهش آلودگی شامل اندازه‌گیری‌های میدانی، مطالعه بر موجودی چشمه های انتشار و به‌علاوه مطالعات هواشناختی برای اندازه‌گیری سیر تکاملی آلاینده‌ها و فراوانی و ویژگی‌های وارونگی، خصوصیت بادهای محلی، ویژگی‌های لایه مرزی جو، مدل‌های رایانه‌ای شبیه‌سازی پخش آلودگی، پتانسیل آلودگی هوا در هر نقطه در زمره مطالعات هواشناسی منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.

مطالعات زیست محیطی:

مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح‌های عمرانی براساس قوانین، مقررات و ضوابط زیست محیطی و از دیدگاه ملی به‌منظور حفظ توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست صورت می‌گیرد. در این راستا در منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز مطالعات مرتبط با الزامات محیط زیست اجرا شده است.

مطالعات و شناسایی معادن مجاور:

در پهنه جغرافیایی شهرستان لامرد کانسارهای فراوانی نهفته است. علاوه بر گاز طبیعی، وجود معادن عظیم سیمان، دولومیت و همچنین سایر معادن در این شهرستان ظرفیت مناسبی را برای ایجاد صنایع پایین‌دست و تکمیل خوشه‌های صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم کرده است.

همچنین سنگ گچ آلاباستر که دارای ویزگی شاخص امکان عبور نور از خود می باشد به وفور در این شهرستان وجود دارد.

برپایه این مطالعات، در سایر بخش‌ها نیز حاکی از ظرفیت بسیار مناسب این منطقه برای استقرار صنایع انرژی‌بر بوده است.