در مراحل آمایش سرزمینی که به انتخاب این گزینه برای استقرار صنایع انرژی بر جنوب ایران منجر شد، برخورداری از مزیت‌های نسبی در زمینه‌های گوناگون به عنوان مزیت‌های نقطه جغرافیایی تعیین شده برای احداث سایت صنایع انرژی بر لامرد لحاظ شده است.

روشن است در مراحل اولیه تا زمان شکوفایی و استقرار صنایع در این منطقه، تنوع و متغیر بودن شرایط ایجاب می‌کند تا به صورت کلی و برای پایداری این منطقه مجوزهای قانونی اخذ و بر این مبنا اقدام شود.

مصوبه منطقه ویژه اقتصادی لامرد در سال 89 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و هیئت دولت این مصوبه را در سال 90 ابلاغ کرد. براساس این مصوبه با توجه به امکان ایجاد صنایع متنوع انرژی‌بر و از آنجاییکه ساختار منطقه به گونه‌ای است که نیازمند استقرار ساختارهای قانونی می‌باشد، بنابراین بهره‌مندی از جایگاه مشخص در نظام اداری حائز اهمیت است.

واگذاری اراضی منطقه ویژه اقتصادی لامرد به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان مجموعه حاکمیتی بالادست، اعطای مجوز تخصیص گاز به منطقه ویژه اقتصادی لامرد از سوی وزارت نفت که با پیگیری‌های مستمر، میزان و حجم گاز ورودی به این منطقه ویژه از افزایش قابل توجهی نسبت به مجوز اولیه برخوردار شده است.

مجوز محیط‌ زیست به صورت کلی دریافت شده است و با هدف‌گذاری تحقق صنعت سبز در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، بسته به نوع فعالیت صنایع، ضرورت دارد تا برای دریافت مجوزهای مورد نیاز در این خصوص اقدام شود.

دریافت مجوز استقرار گمرک منطقه ویژه اقتصادی لامرد و همچنین رویه‌های مختلف برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی در این قطب صنعتی علاوه بر مجوزهایی از این دست، برای استقرار و فعالیت صنایع مختلف نیز لازم است تا متقاضیان سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد با هدف رعایت معیارها و موازین قانونی و برخورداری از چتر حمایت قانونی مجوزهایی را از مدیریت این منطقه دریافت کنند.

از سوی مدیریت منطقه ویژه اقتصادی، مجوز تاسیس برای طرح‌های تولیدی و برای طرح‌های خدماتی نیز مجوز فعالیت صادر می‌شود که دریافت این مجوز برای پیشبرد امور اداری و پیگیری‌های مورد نیاز ضرورت دارد.

شخص حقیقی یا حقوقی فعال در محدوده منطقه ویژه اقتصادی با دریافت مجوز تاسیس یا مجوز فعالیت از معافیت مالیات بر ارزش افزوده برخوردار می‌شود.

اعطای مجوز بهره‌برداری، پس از اتمام عملیات اجرایی و در آستانه بهره‌برداری از واحد مربوطه صورت می‌پذیرد.

براساس آخرین دستورالعمل‌ها و ابلاغیه سازمان‌های بالادستی نیز صدور مجوزهای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی شامل ارائه کلیات طرح تولیدی، صدور، اصلاح، تعدیل و تعلیق مجوز تاسیس، صدور، اصلاح، انتقال، تمدید و تعلیق پروانه بهره برداری، کمیسیون تعیین ارزش افزوده و صدور گواهی تولید از طریق سامانه یکپارچه صنعت‌گران می‌باشد.

با هدف تسهیل در فرآیند استقرار صنایع در منطقه ویژه اقتصادی لامرد و با تاکید مدیرعامل این منطقه، واحدهای اداری موظفند در سریع‌ترین زمان ممکن با سرمایه‌گذاران برای دریافت مجوزهای قانونی، همراهی و همکاری داشته باشند.

به اذعان فعالان و سرمایه‌گذارانی که تاکنون موفق به بهره‌برداری از واحدهای تولیدی متبوع خود در منطقه ویژه اقتصادی لامرد شده‌اند، الگوی صدور مجوز در این منطقه مطابق با استانداردها و به بهترین شکل ممکن بوده است.