توجه به الزامات و قوانین بالادستی در زمینه زیست محیطی در توسعه فعالیتهای صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. به باور کارشناسان؛ توسعهای که در آن شاخصهای مرتبط با محیط زیست مدنظر قرار نگیرد در نهایت نه تنها منجر به تحقق توسعه پایدار نمیشود بلکه تبعات ناگواری نیز به همراه دارد.
از مهمترین مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد، دریافت مجوز کلی محیط زیست برای مجموعه سایت است. در همین راستا در طراحی و بارگذاری صنایع در منطقه ویژه اقتصادی ضرورت توجه اصولی به محیط زیست و قوانین مربوطه تاکید و در اولویت دستاندرکاران این منطقه قرار دارد و تلاش برای رعایت ضوابط و معیارهای محیط زیست با هدف تامین و تحقق صنعت سبز در گستره این منطقه راهبردی میباشد.
محیط زیست
واحد محیط زیست و انرژی به عنوان محل تمرکز فعالیتهای زیست محیطی منطقه ویژه که پیگیری امور تخصصی محیط زیست در بخش صنعت و معدن را عهدهدار است. این گروه با تعیین محورهای فعالیت مرتبط با صنعت و معدن، ساختار عملکرد زیست محیطی منطقه ویژه را با نگاه دستیابی به جایگاه مناسب زیست محیطی همگام با توسعه صنعتی و همچنین یکنواختسازی روند تدوین قوانین و مقررات زیست محیطی متناسب با تواناییهای موجود در کشور، خواستههای سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین ظرفیت موجود در واحدهای صنعتی- معدنی و زمینهسازی آموزش و اطلاعرسانی زیست محیطی طراحی و پیگیری میکند.
شناسایی روشهای نوین بهرهبرداری از مواد اولیه فرآوری مواد تا تولید نهایی با روشهای پیشرفته منطبقبر ملاحظات زیست محیطی؛ ارتقای سطح فناوری، دانش فنی و مهارت و تکیه بر خلاقیت و نوآوری در حوزه مهندسی و ساخت و مدیریت زیست محیطی همگام با توسعه صنایع معدنی و مادر؛ اشاعه و توسعه فرهنگ زیست محیطی در میان مدیران، کارکنان و فعالان بخش صنعت و معدن؛ کوشش برای پیشگیری از آلودگی به جای کنترل آلودگی با ایجاد رویه و ملاحظات زیست محیطی از ابتدای طراحی و زمان شروع طرحهای صنعتی در این منطقه میباشد.
برنامههای بهبود در زمینه محیط زیست
منطقه ویژه اقتصادی لامرد در راستای مسئولیتهای اجتماعی وکمک به زیر ساختهای زیست محیطی منطقه برنامههای بهبود متعددی را تعریف کرده است. این سازمان با هدف کنترل جنبههای محیط زیستی فعالیتهای خود، کاهش آلایندههای آب، هوا و خاک از طریق پایش مستمر آلایندههای زیست محیطی و مدیریت پسماندهای تولیدی تعریف کرده است.
مدیریت سبز:
مدیریت سبز بهکارگیری موثر و کارامد تمامی منابع مادی و انسانی با هدف هدایت و کنترل سازمان برای نیل به اهداف زیست محیطی با سازماندهی و برنامهریزی دقیق میباشد.
اهداف مدیریت سبز:
-حفاظت از منابع پایه و محیط زیست
-اصلاح و بهبود فرایندها و ساختارها برای حفاظت محیط زیست (مانند اصلاح ساختار مصرف)
-استقرار نظام مدیریت و بهرهوری سبز
-صرفهجویی در اعتبارات هزینهای و سرمایهای سازمان
-اصلاح الگوی مصرف انرژی در ساختمان با نظارت صحیح بر طراحی، ساخت و مهندسی ساختمان
-اصلاح الگوی فرهنگسازی پایدار و اشاعه فرهنگ بهینه مصرف
-رعایت الگوی مصرف و بهینهسازی مصرف سوخت، آب، برق، انرژی، کاغذ، مواد اولیه و تجهیزات
-ارتقای بهرهوری و استفاده بهتر از امکانات موجود
-توجه به مدیریت زمان و استفاده بهینه از آن