از جمله صنایعی که با توجه به وجود معادن و سایر مزیت ها شرایط برای استقرار آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است و به همین منظور نیز بخشی از سایت برای احداث این صنعت پیش بینی شده، صنعت سیمان است .
بر اساس طراحی های انجام شده تولید سالانه ده میلیون تن به عنوان ظرفیت مورد نظر صنعت سیمان در منطقه ویژه اقتصادی لامرد هدف گذاری شده است. از جمله معادن موجود این شهرستان آهک و آلوویوم ، گچ، مارن، سنگ لاشه و دولومیت است.
که در زمینه احداث صنایع معدنی به دلیل فاصله اندک با معادن و هموار بودن مسیر دسترسی نقش بارزی در کاهش هزینه های تولید دارد.
صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی را در توسعه زیرساختهای اقتصادی- اجتماعی کشور بر عهده دارد. یکی از نمودهای بارز توسعه یافتگی در هر کشور، رشد اقتصادی ناشی از فعالیت صنایع مختلف است. در این میان نقش صنایعی را که به نوعی شریانهای بنیادین جامعه صنعتی محسوب میشوند، نباید از نظر دور داشت. صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه نقش اساسی را در توسعه زیرساختهای اقتصادی- اجتماعی هر کشور بر عهده دارد.
این صنعت یکی از صنایع بسیار مهم، پرشتاب و تأثیرگذار در توسعه و رشد صنعتی هر کشور محسوب میشود؛ به طوری که امروزه به عنوان یکی از شاخصهای توسعه صنعتی مورد توجه قرار میگیرد. شاید با صراحت بتوان اعلام کرد که یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی توجه به توسعه صنعت سیمان با رعایت مولفه های زیست محیطی است. توسعه این صنعت در راستای صادرات غیر نفتی عامل مهمی در ارز آوری، ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از خام فروشی و استفاده بهینه از معادن کشور به شمار می رود. مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد نشست های متعددی را با هلدینگ های فعال در این عرصه انجام داده است که نتایج مثبتی نیز در پی داشته است.
قبل از پرداختن به این نکته که مزیت های فراوانی برای احداث کارخانجات سیمان در منطقه ویژه اقتصادی لامرد وجود دارد؛ نگاهی به نقش این محصول در اقتصاد هر کشور و همچنین اقتصاد ملی دارای اهمیت است.
مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد برغم فراز و فرودهایی که در زمینه بازار این محصول در کشور وجود داشته و دارد با این رویکرد که اگر تنها بیست درصد از بازار سیمان کشورهای در حال توسعه پیرامونی ایران در اختیار مراکز تولیدی سیمان کشور قرار گیرد نه تنها مانعی برای افزایش شمار کارخانجات سیمان در ایران و بخصوص مناطق ویژه اقتصادی وجود ندارد بلکه بعضا این صنعت می تواند به مثابه صنعت پیشران در تعدادی از این مناطق نقش آفرینی کند.
سیمان به عنوان یکی از مهمترین عناصر توسعه ای در تأمین زیرساخت های اقتصادی کشور، نهادهای استراتژیک شمرده می شود، همبستگی بالایی بین رشد اقتصادی و سرانه مصرف سیمان در هر کشور وجود دارد.
در ایران صنعت سیمان یکی از صنایع بنیادی محسوب می شود، بر مبنای قیمت های جهانی، حداقل چهار درصد و با احتساب قیمت مصوب حدود ۲ درصد تولید ناخالص ملی در اختیار این صنعت است و با داشتن مزیت های پر شمار و امید آفرین نسبی انرژی، معدن، فناوری و نیروی انسانی، توانایی ایجاد ارزش افزوده در این شاخه از صنعت از سطح مناسبی برخوردار است هر چند که در این راستا برنامه ریزی های کلانی مورد نیاز است.
صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی در توسعه زیر بنای اقتصادی هر کشور بر عهده دارد.
این صنعت در کشور ما همواره در حال توسعه بوده به طوری که با وصف کاستی های متعدد در طول سالهای اخیر همواره جایگاه ایران در زمینه تولید و صادرات این محصول در بین سایر کشورهای تولیدکننده در حال رشد و ارتقا بوده است.
کارشناسان اقتصادی متفق القولند که سیمان و بازار آن به دلایل مختلف از جمله بی نیازی به تامین مواد اولیه از خارج از کشور در زمره مهمترین کالاها و بازارهای کالایی در اقتصاد ایران به حساب میآید. کشورمان به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ سیمان در جهان پس از کشورهای چین، هندوستان و آمریکا شناخته میشود.
اهمیت این کالا از ویژگی این محصول به عنوان یکی از تامینکنندگان نیازهای اساسی فعالیتهای سازهای ناشی میشود.
علاوه بر آن، قیمت سیمان به طور مستقیم در قیمت تمام شده بسیاری از طرحها اثر دارد؛ به گونهای که تغییرات و نوسانات مرتبط با این صنعت (اعم از تغییرات تولید، مصرف، قیمت) به صورت مستقیم بر پیکره صنایع پیشین و پسین مرتبط با آن منعکس می شود.
با توجه به صنعت سیمان به صراحت می توان گفت از جمله صنایعی که با توجه به وجود معادن و سایر مزیت ها شرایط برای استقرار آن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است و به همین منظور نیز بخشی از سایت برای احداث این صنعت پیش بینی شده، صنعت سیمان است.
بر اساس طراحی های انجام شده تولید سالانه ده میلیون تن به عنوان ظرفیت مورد نظر صنعت سیمان در منطقه ویژه اقتصادی لامرد هدف گذاری شده است.
از جمله معادن موجود این شهرستان آهک و آلوویوم، گچ، مارن، سنگ لاشه و دولومیت است، که در زمینه احداث صنایع معدنی به دلیل فاصله اندک با معادن و هموار بودن مسیر دسترسی نقش بارزی در کاهش هزینه های تولید دارد. صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی را در توسعه زیرساختهای اقتصادی _ اجتماعی کشور بر عهده دارد. یکی از نمودهای بارز توسعه یافتگی در هر کشور، رشد اقتصادی ناشی از فعالیت صنایع مختلف است.
در این میان نقش صنایعی را که به نوعی شریانهای بنیادین جامعه صنعتی محسوب میشوند، نباید از نظر دور داشت. صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه نقش اساسی را در توسعه زیرساختهای اقتصادی _ اجتماعی هر کشور بر عهده دارد. این صنعت یکی از صنایع بسیار مهم، پرشتاب و تأثیرگذار در توسعه و رشد صنعتی هر کشور محسوب میشود؛ به طوری که امروزه به عنوان یکی از شاخصهای توسعه صنعتی مورد توجه قرار میگیرد.
شاید با صراحت بتوان اعلام کرد که یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی توجه به توسعه صنعت سیمان با رعایت مولفه های زیست محیطی است. توسعه این صنعت در راستای صادرات غیر نفتی عامل مهمی در ارز آوری، ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از خام فروشی و استفاده بهینه از معادن کشور به شمار می رود. مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد نشست های متعددی را با هلدینگ های فعال در این عرصه انجام داده است که نتایج مثبتی نیز در پی داشته است.
مشارکت منطقه ویژه اقتصادی لامرد در نمایشگاه های تخصصی سرمایه گذاری و همچنین سیمان از یک سو و معطوف شدن تلاش و پی گیری ها برای تدوین بسته های سرمایه گذاری در این خصوص از جمله برنامه هایی است که با جدیت از سوی مدیریت منطقه ویژه اقتصادی لامرد دنبال می شود.
در همین راستا نیز سرمایه گذار مرتبط برای اخذ مجوزها و استقرار کارگاه برای آغاز عملیات اجرایی مشغول به فعالیت است. از همین فرصت استفاده می شود و علاقمندان به سرمایه گذاری در صنعت سیمان برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی لامرد و آشنایی بیشتر با مزیت های این منطقه بخصوص شرایط مطلوب بمنظور احداث کارخانه سیمان و صنایع جانبی آن دعوت می شوند.
پیشینه فعالین اقتصادی و صنعتی در استان فارس و شهرستانهای لامرد و مُهر نوید بخش محقق شدن توسعه صنعت سیمان در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است.
یک بار دیگر با تاکید بر فراهم شدن شرایط مناسب و تکمیل زیر ساخت ها و مهیا بودن زمینه سرمایه گذاری در این شاخه صنعتی آمادگی منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای همکاری همه جانبه با فعالین بخش سیمان در کشور خاطر نشان می گردد.